Loppuvuoden hittinä kotimaisen jäätelötarjonnan saralla vaikuttaisivat olevan piparkakunmakuiset jäätelöt. Piparista jäätelöä voi tehdä yllättävän helposti myös kotioloissa.
4 dl kasvipohjaista vispikermaa
1 dl glukoosisiirappia
1 tl piparkakkumaustetta
250 g piparkakkutaikinaa
yhden appelsiinin kuoren sekä mehun
1. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele vaahdon joukkoon glukoosisiirappi.
2. Pese appelsiini ja raasta sen kuori vaahdon joukkoon. Purista joukkoon appelsiinimehu, mittaa mukaan myös piparkakkumauste.
3. Murusta joukkoon piparkakkutaikina.
4. Kaada massa pakastuksen kestävään vuokaan. Anna pakastua noin tunti, jonka jälkeen käy sekoittamassa massaa kiteiden välttämiseksi. Sitten vaan jäädyttelemään. Jäätelö on valmis muutamassa tunnissa.
4 dl kasvipohjaista vispikermaa
1 dl glukoosisiirappia
1 tl piparkakkumaustetta
250 g piparkakkutaikinaa
yhden appelsiinin kuoren sekä mehun
1. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele vaahdon joukkoon glukoosisiirappi.
2. Pese appelsiini ja raasta sen kuori vaahdon joukkoon. Purista joukkoon appelsiinimehu, mittaa mukaan myös piparkakkumauste.
3. Murusta joukkoon piparkakkutaikina.
4. Kaada massa pakastuksen kestävään vuokaan. Anna pakastua noin tunti, jonka jälkeen käy sekoittamassa massaa kiteiden välttämiseksi. Sitten vaan jäädyttelemään. Jäätelö on valmis muutamassa tunnissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti