sunnuntai 20. lokakuuta 2019

Sijoitus resepti

Ostaako Nokiaa vai Nordeaa? Moni aloitteleva sijoittaja pohtii tällaisia kysymyksiä, sillä sijoittaminen yleensä mielletään osakepoiminnaksi, jossa yritetään ostaa yhtiöiden osakkeita ennen kuin niiden hinnat nousevat pilviin. Sormi menee suuhun siinä kohtaa, kun pitäisi tietää, minkä yhtiön kurssi kohta nousee.

1. Moni aloittaa sijoittamalla suomalaisiin yhtiöihin, esimerkiksi Helsingin pörssin 25 vaihdetuimpaan yhtiöön sijoittavaan rahastoon. Se on ihan hyvä tapa aloittaa.

2. Voit hajauttaa rahastosijoituksia Eurooppaan ja Amerikkaan. Helsingin pörssistä ei löydy kaikkien alojen yhtiöitä, joten sijoittamalla kansainvälisesti voit saada salkkuusi myös esimerkiksi huipputeknologiayhtiöiden osakkeita. Thurénin rahastot ovat matalakuluisia. Niiden hoitopalkkio on alle 0,5 prosenttia vuodessa.

3. Sijoita joka kuukausi palkasta ennen kuin kulutat muuhun.

4. Säästäminen on vaihtokauppaa tämän hetken ja tulevaisuuden välillä. Jos säästän nyt jostain ja sijoitan sen summan, tulevaisuuden Julia hyötyy enemmän kuin tämän hetken Julia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Himonuudelit

nokare voita 3 rkl oliiviöljyä 1 purjosipuli 1/2 varhaiskaali (500g) paketti pinaattia 1 rkl seesamiöljyä 3 rkl riisiviinietikkaa 3 ...