lauantai 16. marraskuuta 2019

Köyhät ritarit -vuoka

Köyhät ritarit ovat kaikenikäisten suosikki aamupalaherkku, mutta jos paistat ritareita monelle ihmiselle, saatat joutua seisoskelemaan hellan ääressä tovin. Helpota omaa työtaakkaasi latomalla leivät uunivuokaan ja paistamalla köyhät ritarit uunin lämmössä.

Köyhien ritarien valmistaminen kannattaa aloittaa jo edellisenä iltana, jotta leivän viipaleet ehtivät imeä itseensä mahdollisimman hyvin muna-maitoseosta.



6 isoa kananmunaa
5 dl täysmaitoa
2,5 dl kuohukermaa
reilu 1 dl fariinisokeria
1 tl kanelia
1 tl vaniljauutetta
0,5 tl suolaa
vaalea leipä (esimerkiksi ranskanleipä) viipaloituna
reilu 0,5 dl mantelilastuja
tomusokeria
marjoja tai hedelmiä

1. Sekoita kulhossa kananmunat, maito, kerma, sokeri, kaneli, vaniljauute sekä suola.
2. Dippaa leipäviipaleita muna-maitoseokseen ja järjestele ne pitkän malliseen uunivuokaan hieman pystyasentoon toisiinsa nojaten tai lado viipaleet hieman päällekkäin. Kaada ylimääräinen muna-maitoseos vuokaan leipien päälle. Peitä ja laita jääkaappiin maustumaan vähintään kahdeksi tunniksi, mutta mielellään yli yön.
3. Ota vuoka jääkaapista ja ripottele leipien päälle mantelilastuja. Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen. Paista köyhiä ritareita uunissa noin 35 minuuttia, kunnes pinta paahtuu kullanruskeaksi.
4. Tarjoile esimerkiksi tomusokerin ja marjojen tai kermavaahdon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Himonuudelit

nokare voita 3 rkl oliiviöljyä 1 purjosipuli 1/2 varhaiskaali (500g) paketti pinaattia 1 rkl seesamiöljyä 3 rkl riisiviinietikkaa 3 ...