noin 10 annosta
Täyte Keksipohja
6 liivatelehteä 150 g digestivekeksejä
4 dl vispikermaa 75 g sulatettua voita
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl hedelmämehua tai esim. Gato Negro Breeze Tropical -wine spritzeriä
Kiille
Täyte Keksipohja
6 liivatelehteä 150 g digestivekeksejä
4 dl vispikermaa 75 g sulatettua voita
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl hedelmämehua tai esim. Gato Negro Breeze Tropical -wine spritzeriä
Kiille
3 liivatelehteä
140 g ananasta
2 dl hedelmämehua tai esim. Gato Negro Breeze Tropical -wine spritzeriä
3 rkl sokeria
Koristeluun
2 säilykepersikkaa lohkottuna
1 kiivi kuorittuna ja lohkottuna
1 passionhedelmä halkaistuna
1 dl kotimaisia vadelmia
1 dl mansikoita
Keksipohja
1. Murskaa keksit hienoksi muruksi ja sekoita sulaan voihin.
2. Pingota leivinpaperi noin 20 cm:n irtopohjavuoan pohjalle. Painele keksiseos vuoan pohjalle lusikkaa apuna käyttäen.
3. Laita pohja pakkaseen siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
Täyte
1. Laita liivatteet likoamaan 5 minuutiksi kylmään veteen.
2. Vaahdota kerma vaahdoksi. Vatkaa yhteen sokerit ja tuorejuusto.
3. Kuumenna 1 rkl hedelmämehua tai wine spritzeriä. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja sulata ne kuumaan juomaan. Anna liivateseoksen jäähtyä hetki.
4. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen sähkövatkaimella samalla vatkaten.
5. Kääntele kerma tuorejuustoseokseen ja kaada seos keksipohjan päälle.
6. Laita kakku jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi.
Kiille
1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi.
2. Aja ananakset tehosekoittimessa sileäksi seokseksi.
3. Lisää ananasseos, sokeri ja hedelmämehu tai wine spritzer kattilaan ja kiehauta. Purista liivatteista vesi ja sulata ne nesteeseen. Anna kiilteen jäähtyä hetki.
4. Valuta kiille jääkaapissa hyytyneen kakun päälle lusikkaa apuna käyttäen. Nosta kakku takaisin jääkaappiin vielä pariksi tunniksi, jotta kiille hyytyy.
Koristelu
Irrota kakku varovasti vuoasta ja asettele koristeet kakun pintaan haluamallasi tavalla, juuri ennen tarjoilua.
Gato Negro Breeze Tropical on sopiva juoma kakun rinalle juotavaksi kakusta nautittaessa.
140 g ananasta
2 dl hedelmämehua tai esim. Gato Negro Breeze Tropical -wine spritzeriä
3 rkl sokeria
Koristeluun
2 säilykepersikkaa lohkottuna
1 kiivi kuorittuna ja lohkottuna
1 passionhedelmä halkaistuna
1 dl kotimaisia vadelmia
1 dl mansikoita
Keksipohja
1. Murskaa keksit hienoksi muruksi ja sekoita sulaan voihin.
2. Pingota leivinpaperi noin 20 cm:n irtopohjavuoan pohjalle. Painele keksiseos vuoan pohjalle lusikkaa apuna käyttäen.
3. Laita pohja pakkaseen siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
Täyte
1. Laita liivatteet likoamaan 5 minuutiksi kylmään veteen.
2. Vaahdota kerma vaahdoksi. Vatkaa yhteen sokerit ja tuorejuusto.
3. Kuumenna 1 rkl hedelmämehua tai wine spritzeriä. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja sulata ne kuumaan juomaan. Anna liivateseoksen jäähtyä hetki.
4. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen sähkövatkaimella samalla vatkaten.
5. Kääntele kerma tuorejuustoseokseen ja kaada seos keksipohjan päälle.
6. Laita kakku jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi.
Kiille
1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi.
2. Aja ananakset tehosekoittimessa sileäksi seokseksi.
3. Lisää ananasseos, sokeri ja hedelmämehu tai wine spritzer kattilaan ja kiehauta. Purista liivatteista vesi ja sulata ne nesteeseen. Anna kiilteen jäähtyä hetki.
4. Valuta kiille jääkaapissa hyytyneen kakun päälle lusikkaa apuna käyttäen. Nosta kakku takaisin jääkaappiin vielä pariksi tunniksi, jotta kiille hyytyy.
Koristelu
Irrota kakku varovasti vuoasta ja asettele koristeet kakun pintaan haluamallasi tavalla, juuri ennen tarjoilua.
Gato Negro Breeze Tropical on sopiva juoma kakun rinalle juotavaksi kakusta nautittaessa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti