noin 10 annosta
Pohja
100 g sulatettua voita
5 keskikokoista munaa
2 1/2 dl sokeria
Pohja
100 g sulatettua voita
5 keskikokoista munaa
2 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljajauhetta
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
Kostutus
2 dl marjamehua tai esim. Gato Negro Breeze Fresh Berries -wine spritzeriä
Täyte Väliin ja koristeeksi
4 dl vispikermaa 3 dl mansikoita
2 rkl tomusokeria 2 dl mustikoita
3 rkl vanilliinikreemijauhetta 2 dl kotimaisia vadelmia
100 g maustamatonta tuorejuustoa (tuoreita kirsikoita)
sitruunamelissan lehtiä
Pohjan valmistus
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
Kostutus
2 dl marjamehua tai esim. Gato Negro Breeze Fresh Berries -wine spritzeriä
Täyte Väliin ja koristeeksi
4 dl vispikermaa 3 dl mansikoita
2 rkl tomusokeria 2 dl mustikoita
3 rkl vanilliinikreemijauhetta 2 dl kotimaisia vadelmia
100 g maustamatonta tuorejuustoa (tuoreita kirsikoita)
sitruunamelissan lehtiä
Pohjan valmistus
1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Vatkaa munat, sokeri ja vaniljajauhe vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt voisula muna-sokerivaahtoon.
3. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos taikinaan ja kääntele tasaiseksi taikinaksi.
4. Kaada taikina voideltuun, noin 20 cm halkaisijaltaan olevaan alumiiniseen kakkuvuokaan.
5. Paista kakkua uunin keskitasossa noin 40-45 minuuttia, tai kunnes kakku on tikulla kokeiltaessa kypsä. Kumoa kakku ritilälle jäähtymään.
6. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan.
Täytteen valmistus
1. Vatkaa kerma, tomusokeri ja vanilliinikreemijauhe jämäkäksi vaahdoksi.
2. Sekoita joukkoon maustamaton tuorejuusto.
Kakun kokoaminen
2. Vatkaa munat, sokeri ja vaniljajauhe vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt voisula muna-sokerivaahtoon.
3. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos taikinaan ja kääntele tasaiseksi taikinaksi.
4. Kaada taikina voideltuun, noin 20 cm halkaisijaltaan olevaan alumiiniseen kakkuvuokaan.
5. Paista kakkua uunin keskitasossa noin 40-45 minuuttia, tai kunnes kakku on tikulla kokeiltaessa kypsä. Kumoa kakku ritilälle jäähtymään.
6. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan.
Täytteen valmistus
1. Vatkaa kerma, tomusokeri ja vanilliinikreemijauhe jämäkäksi vaahdoksi.
2. Sekoita joukkoon maustamaton tuorejuusto.
Kakun kokoaminen
1. Nosta ensimmäinen pohja kakkuvadille. Kostuta pohja. Levitä 1/3 täytteestä ensimmäisen pohjan päälle. Lisää täytteen päälle 1/3 osa marjoista.
2. Toista edellä olevat kohdat joka kerroksittain. Koristele kakku vielä sitruunamelissan lehdin.
Juomaksi sopii hyvin Gato Negro Breeze Fresh Berries Wine Spritzer kakkua nautittaessa.
https://www.alko.fi/tuotteet/946307/
2. Toista edellä olevat kohdat joka kerroksittain. Koristele kakku vielä sitruunamelissan lehdin.
Juomaksi sopii hyvin Gato Negro Breeze Fresh Berries Wine Spritzer kakkua nautittaessa.
https://www.alko.fi/tuotteet/946307/
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti