keskiviikko 31. heinäkuuta 2019

Paholaisen kakku


Ainekset
6-8 annosta

Pohja                                                                            Täyte ja kuorrute
125 g Pirkka voita                                                       1 rs (180 g) Pirkka vaniljatuorejuustoa
2 dl kidesokeria                                                           175 g Pirkka voita
2 kananmunaa                                                             1 dl fariinisokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl Pirkka vaniljasokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta                                                   Koristeluun
2 dl fariinisokeria                                                         50 g Pirkka tummaa leivontasuklaata
1 dl (50 g) Pirkka kaakaojauhetta (tummaa)
1/2 tl suolaa
2 1/2 dl kiehuvan kuumaa vettä

Lisäksi
n. 1/2 dl Pirkka korppujauhoja


Valmistusyli 60 min
  1. Valmista ensin kakkuun täyte ja kuorrute. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja lämmitä koko ajan sekoitellen. Älä anna kiehahtaa, vaan lämmitä, kunnes voi on sulanut ja seos on tasaista.
  2. Kaada kulhoon, jäähdytä ja nosta peitettynä jääkaappiin odottamaan.
  3. Tee kakkutaikina. Vaahdota kulhossa huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti sekoittaen.
  4. Yhdistä vehnäjauho, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään. Sekoita kuiva-aineet kananmuna-sokeri-voiseoksen joukkoon.
  5. Yhdistä erilliseen kulhoon fariinisokeri, kaakaojauhe ja suola. Kaada päälle kiehuva vesi. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä ja taikinapohjaan. Sekoita tasaiseksi.
  6. Pingota leivinpaperi irtopohjakakkuvuoan (halkaisija n. 22 cm) pohjalle ja voitele ja korppujauhota vuoan reunat.
  7. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 60 minuuttia kypsäksi. Kokeile kypsyys puutikulla. Nosta uunista ja anna jäähtyä.
  8. Halkaise jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan ja levitä sisään noin puolet jähmettyneen notkeasta täytteestä. Levitä loppu täyte kakun päälle ja reunoille. Rouhi loppu suklaa ja koristele kakku esimerkiksi suklaarouheella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Himonuudelit

nokare voita 3 rkl oliiviöljyä 1 purjosipuli 1/2 varhaiskaali (500g) paketti pinaattia 1 rkl seesamiöljyä 3 rkl riisiviinietikkaa 3 ...