Ainekset
6-8 annosta
Pohja Täyte ja kuorrute
125 g Pirkka voita 1 rs (180 g) Pirkka vaniljatuorejuustoa
2 dl kidesokeria 175 g Pirkka voita
2 kananmunaa 1 dl fariinisokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl Pirkka vaniljasokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta Koristeluun
2 dl fariinisokeria 50 g Pirkka tummaa leivontasuklaata
1 dl (50 g) Pirkka kaakaojauhetta (tummaa)
1/2 tl suolaa
2 1/2 dl kiehuvan kuumaa vettä
Lisäksi
n. 1/2 dl Pirkka korppujauhoja
Valmistusyli 60 min
- Valmista ensin kakkuun täyte ja kuorrute. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja lämmitä koko ajan sekoitellen. Älä anna kiehahtaa, vaan lämmitä, kunnes voi on sulanut ja seos on tasaista.
- Kaada kulhoon, jäähdytä ja nosta peitettynä jääkaappiin odottamaan.
- Tee kakkutaikina. Vaahdota kulhossa huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti sekoittaen.
- Yhdistä vehnäjauho, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään. Sekoita kuiva-aineet kananmuna-sokeri-voiseoksen joukkoon.
- Yhdistä erilliseen kulhoon fariinisokeri, kaakaojauhe ja suola. Kaada päälle kiehuva vesi. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä ja taikinapohjaan. Sekoita tasaiseksi.
- Pingota leivinpaperi irtopohjakakkuvuoan (halkaisija n. 22 cm) pohjalle ja voitele ja korppujauhota vuoan reunat.
- Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 60 minuuttia kypsäksi. Kokeile kypsyys puutikulla. Nosta uunista ja anna jäähtyä.
- Halkaise jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan ja levitä sisään noin puolet jähmettyneen notkeasta täytteestä. Levitä loppu täyte kakun päälle ja reunoille. Rouhi loppu suklaa ja koristele kakku esimerkiksi suklaarouheella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti