keskiviikko 31. heinäkuuta 2019

Hatsapuri


Ainekset
4 kpl

2 dl Pirkka kevyt- tai täysmaitoa                                 Täyte
1 prk (200 g) Pirkka turkkilaista jogurttia                   1 pkt (200 g) Pirkka Parhaat fetajuustoa
15 g hiivaa                                                                   2 ps (à 250 g) K-Menu mozzarellajuustoraastetta
1 tl suolaa                                                                     3 Kananmunaa
8-9 dl vehnäjauhoja
1 rkl öljyä

Paistamiseen                                                                Lisäksi
öljyä                                                                           50 g Pirkka voita

Valmistusyli 60 min
  1. Mittaa maito kulhoon. Lisää joukkoon jogurtti ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi.
  2. Liuota hiiva maitoseokseen. Lisää suola ja alusta jauhot taikinaan erissä. Lisää lopuksi öljy ja vaivaa muutaman minuutin ajan. Anna taikinan kohota noin 40 minuuttia, painele kuplat pois ja jatka taikinan kohotusta vielä 40 minuuttia.
  3. Valmista juustotäyte. Murenna fetajuusto kulhoon. Lisää joukkoon mozzarellaraaste ja kananmunat. Sekoita tasaiseksi käsin puristellen.
  4. Jaa taikina neljään osaan. Kauli palat pyörylöiksi (Ø 25 cm). Levitä keskelle täytettä tasainen kerros siten, että reunoilta jää noin 5 cm tyhjäksi. Kerää taikinan reunat keskelle yhteen nyytiksi ja purista tiiviisti umpeen. Käännä saumapuoli alaspäin ja pistele leivät haarukalla.
  5. Kuumenna tilkka öljyä paistinpannussa. Paista leivät yksiellen. Nosta leipä pannulle aina saumapuoli alaspäin. Paista leipiä keskilämmöllä 3-5 minuuttia per puoli, kunnes ne ovat kullanruskeita ja kypsiä.
  6. Sulata voi ja sivele leivät sillä lämpiminä. Leikkaa paloiksi ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Himonuudelit

nokare voita 3 rkl oliiviöljyä 1 purjosipuli 1/2 varhaiskaali (500g) paketti pinaattia 1 rkl seesamiöljyä 3 rkl riisiviinietikkaa 3 ...