keskiviikko 31. heinäkuuta 2019

Pizzapitko


Ainekset
2 kpl

Taikina                                                               Täyte
3 1/2 dl kädenlämpöistä vettä                            1 pkt (260 g) HK Maakarit Katalonian Carlos
n. 2 tl suolaa                                                       1 (300 g) munakoiso
1/2 pkt (à 50 g) tuorehiivaa                                tilkka öljyä
7 dl vehnäjauhoja (mieluiten 00-laatuisia)        n. 200 g grillattua paprikaa (säilyke)
1 rkl oliiviöljyä                                                  1/2 pkt (370 g) Pirkka leppäsavujuustoa
                                                                           1 ruukku basilikaa

Lisäksi
1 1/2 dl paahdettua tomaattikastiketta 

Valmistusyli 60 min
  1. Valmista paahdettu tomaattikastike erillisen ohjeen mukaan.
  2. Valmista pizzataikina: Ota ensin 1/4 dl vettä sivuun ja sekoita siihen suola. Liuota hiiva loppuun vesimäärään.
  3. Mittaa vehnäjauhot taikinakulhoon ja kaada joukkoon veteen liuotettu hiiva. Vaivaa taikinaa 10 minuuttia. Lisää sitten suolavesi ja jatka vaivaamista, kunnes vesi on sekoittunut taikinaan. Lisää lopuksi öljy ja jatka vaivaamista, kunnes taikina on sileää ja kimmoisaa.
  4. Nostata taikinaa liinan alla noin 1 tunti.
  5. Taikinan kohotessa valmistele täytteet: Poista makkaroista kuoret ja viipaloi makkarat. Leikkaa munakoisot pitkittäin neljään osaan ja viipaloi ne. Paahda munakoisopaloja pannulla tilkassa öljyssä hetken.
  6. Valuta paprikat ja leikkaa hieman pienemmiksi. Raasta juusto ja revi basilikat.
  7. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikinapalat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi (noin 25x30 cm).
  8. Levitä tomaattikastiketta ohuelti taikinapalojen keskelle pitkittäin, noin kolmasosan kokoiselle alueelle leveydeltään. Levitä tomaattikastikkeen päälle makkarat, munakoisot, paprikat ja juustoraaste sekä basilika.
  9. Leikkaa taikinaosiot sivuilta parin sentin suikaleiksi. Nosta suikaleet täytteiden päälle keskelle ristikkäin vuorotellen molemmin puolin.
  10. Siirrä pitkot varovasti leivinpaperin päälle pellille.
  11. Paista uunissa 250 asteessa noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Himonuudelit

nokare voita 3 rkl oliiviöljyä 1 purjosipuli 1/2 varhaiskaali (500g) paketti pinaattia 1 rkl seesamiöljyä 3 rkl riisiviinietikkaa 3 ...