Pohja Murukerros
8 dl vehnäjauhoja 60 g voita
2 tl leivinjauhetta 2 dl vehnäjauhoja
4 1/2 dl sokeria 1 dl sokeria
4 1/2 dl kerma-maitoa
2 kananmunaa
200 g voita
250 g raparperia
250 g mansikoita
Valmistusohje
8 dl vehnäjauhoja 60 g voita
2 tl leivinjauhetta 2 dl vehnäjauhoja
4 1/2 dl sokeria 1 dl sokeria
4 1/2 dl kerma-maitoa
2 kananmunaa
200 g voita
250 g raparperia
250 g mansikoita
Valmistusohje
- Sulata pohjaan tarkoitettu voi. Sekoita kaikki pohjan kuivat ainekset kulhossa keskenään.
- Lisää joukkoon kermamaito, munat sekä sulatettu voi. Sekoita taikina kunnolla sekaisin ja levitä uunipellille (noin 30 x 40 cm) leivinpaperin päälle.
- Pese ja pilko raparperi pieneksi. Pilko myös mansikat. Jos käytät pakastemansikoita, saat ne pilkottua parhaiten kohmeisina. Ripottele raparperit ja mansikat piirakkapohjan päälle.
- Valmista murukerros mittaamalla kulhoon pehmeä voi, vehnäjauho ja sokeri. Nypi ainekset käsin tasaiseksi muruksi. Ripottele muru marjojen ja raparperin päälle.
- Paista piirakkaa 175 asteessa noin 40 minuutin ajan. Vinkki! Kerma-maitoseoksessa noin puolet nesteestä on kermaa ja puolet maitoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti