AINEKSET TÄYTE
LISÄKSI
1 l raparperia paloiteltuna (3–4 vartta)
voita voiteluun
vehnäjauhoja
TYÖVAIHEET
3 dl vehnäjauhoja 200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl spelttihiutaleita 1 dl sokeria
1 1/2 dl sokeria 1 kananmuna
1 tl ruokasoodaa 2 rkl sitruunamehua
1 dl spelttihiutaleita 1 dl sokeria
1 1/2 dl sokeria 1 kananmuna
1 tl ruokasoodaa 2 rkl sitruunamehua
1/2 tl suolaa 1 tl vaniljasokeria
1 sitruuna
125 g voita
1 1/2 dl piimää
1 sitruuna
125 g voita
1 1/2 dl piimää
1 l raparperia paloiteltuna (3–4 vartta)
voita voiteluun
vehnäjauhoja
TYÖVAIHEET
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele vuoka (noin 25 x 25 cm) voilla.
- Sekoita kuivat aineet kulhossa. Pese ja raasta sitruunan kuori hienoksi raasteeksi ja lisää se jauhoseokseen. Sulata voi. Lisää voisula ja piimä jauhoihin ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina vuokaan ja levitä jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille.
- Sekoita täytteen aineet kulhossa tasaiseksi. Kaada täyte taikinan päälle.
- Leikkaa raparperin varret viistosti 4 cm:n paloiksi ja lado palat riveihin piirakan päälle. Kypsennä uunissa 30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti