Tätä helpompaa juustokakkua saa etsiä: ainekset vain pyöräytetään sekaisin ja pohjan korvaa kakulle ripoteltava keksimuru. Rakenne ei ole ihan perinteinen vaan uunijuustomaisen mehevä.
Ainekset
10 annosta
3 rs (à 180 g) Pirkka vaniljatuorejuustoa
2 tlk (à 150 g) Pirkka crème fraîchea (ranskankermaa, 18 %)
4 kananmunaa Lisäksi
3/4 dl vehnäjauhoja 500 g tuoreita mansikoita
1/2 dl sokeria 2 rkl sokeria
1 rkl voita 1 rkl sitruunamehua
3 (45 g) Pirkka digestivekeksiä
Valmistusyli 60 min
Ainekset
10 annosta
3 rs (à 180 g) Pirkka vaniljatuorejuustoa
2 tlk (à 150 g) Pirkka crème fraîchea (ranskankermaa, 18 %)
4 kananmunaa Lisäksi
3/4 dl vehnäjauhoja 500 g tuoreita mansikoita
1/2 dl sokeria 2 rkl sokeria
1 rkl voita 1 rkl sitruunamehua
3 (45 g) Pirkka digestivekeksiä
Valmistusyli 60 min
- Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Pingota leivinpaperi pienen irtopohjavuoan (ø 20 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele reunat.
- Vatkaa kaikki juustokakun ainekset vispilällä tasaiseksi. Kaada seos vuokaan.
- Kypsennä kakkua uunin keskitasossa noin 45 minuuttia, kunnes se on keskeltäkin kiinteä mutta pinta ei vielä ruskistunut. Kytke lämpö pois, avaa uunin luukku hetkeksi ja jätä kakku jälkilämpöön vielä 1 tunniksi.
- Lohko mansikat kulhoon. Lisää sokeri ja sitruuna. Sekoita ja laita jääkaappiin mehustumaan.
- Tarjoa kakku jäähtyneenä tai jääkaappikylmänä. Nostele mansikat päälle ja murusta keksiä pinnalle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti