keskiviikko 19. kesäkuuta 2019

Helppo mansikkajuustokakku

Tätä helpompaa juustokakkua saa etsiä: ainekset vain pyöräytetään sekaisin ja pohjan korvaa kakulle ripoteltava keksimuru. Rakenne ei ole ihan perinteinen vaan uunijuustomaisen mehevä.


Ainekset
10 annosta

3 rs (à 180 g) Pirkka vaniljatuorejuustoa
2 tlk (à 150 g) Pirkka crème fraîchea (ranskankermaa, 18 %)
4 kananmunaa                                                                                   Lisäksi
3/4 dl vehnäjauhoja                                                                        500 g tuoreita mansikoita
1/2 dl sokeria                                                                                  2 rkl sokeria
1 rkl voita                                                                                       1 rkl sitruunamehua
                                                                                                       3 (45 g) Pirkka digestivekeksiä
Valmistusyli 60 min
  1. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Pingota leivinpaperi pienen irtopohjavuoan (ø 20 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele reunat.
  2. Vatkaa kaikki juustokakun ainekset vispilällä tasaiseksi. Kaada seos vuokaan.
  3. Kypsennä kakkua uunin keskitasossa noin 45 minuuttia, kunnes se on keskeltäkin kiinteä mutta pinta ei vielä ruskistunut. Kytke lämpö pois, avaa uunin luukku hetkeksi ja jätä kakku jälkilämpöön vielä 1 tunniksi.
  4. Lohko mansikat kulhoon. Lisää sokeri ja sitruuna. Sekoita ja laita jääkaappiin mehustumaan.
  5. Tarjoa kakku jäähtyneenä tai jääkaappikylmänä. Nostele mansikat päälle ja murusta keksiä pinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Himonuudelit

nokare voita 3 rkl oliiviöljyä 1 purjosipuli 1/2 varhaiskaali (500g) paketti pinaattia 1 rkl seesamiöljyä 3 rkl riisiviinietikkaa 3 ...