perjantai 3. toukokuuta 2019

Superpehmeät ja herkulliset pikamunkit valmistuvat yllättävän nopeasti – tätä taikinaa ei kohoteta!

Nämä pikamunkit syntyvät vapun juhliin todella nopeasti. Tämä munkkitaikina ei tarvitse nostatusta, vaan taikinan ainekset vain sekoitetaan kulhossa ja paistetaan munkeiksi heti taikinan valmistamisen jälkeen. Nämä munkit maistuvat ihanilta ja ovat koostumukseltaan herkullisen pehmeitä.

Kun aloitat munkkien paistamisen, paista ensin yksi munkki kokeeksi ja halkaise se paiston jälkeen kahtia. Näin saat tarkistettua näppärästi munkin kypsyyden ja oikean paistoajan.
Suosittelen pitämään lämpömittaria öljyssä koko paiston ajan, jotta saat pidettyä paistolämpötilan mahdollisimman tasaisena. Muistathan olla erittäin varovainen kuuman öljyn kanssa toimiessasi.

Voit maustaa munkkitaikinan esimerkiksi kardemummalla tai raastetulla sitruunan kuorella. Voit myös täyttää nämä pikamunkit hillolla paiston jälkeen. Käytä silloin munkkien täyttöön tarkoitettua pursotusterää.

Vapun pikamunkit
(noin 10 kpl)

4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/3 tl ruokasoodaa
½ dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
50 g voita
150 g maitorahkaa
2 kananmunaa
1/2 dl maitoa

Paistoon:

noin 1 litra ruokaöljyä

Koristeluun:

noin 1 dl erikoishienoa sokeria

Valmistusohjeet

Mittaa kaikki kuivat aineet kulhoon ja sekoita ne keskenään.
Sulata voi mikroaaltouunissa tai kattilassa.

Lisää kuivien aineiden joukkoon maitorahka, kananmunat, maito ja sulatettu voi.
Sekoita taikina lusikalla tai lastalla tasaiseksi, mutta älä vatkaa seosta voimakkaasti.
Kuumenna paistoöljy pienessä kattilassa 165–170-asteiseksi.

Nosta kauhalla munkkitaikinaa kuuman öljyn joukkoon ja paista munkkeja noin kolme minuuttia per puoli, munkkien koosta riippuen.

Voit paistaa useamman munkin kerrallaan, kunhan munkeilla on riittävästi tilaa turvota paiston aikana.

Nosta valmiit munkit hetkeksi talouspaperin päälle valumaan ja kierittele ne sen jälkeen sokerissa. Herkuttele tuoreilla ja ihanan pehmeillä pikamunkeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Marjalikööri

4 annosta | Valmistusaika yli 24 h Raaka-aineet 2 lt Marjoja, mansikoita, mustikoita, puolukoita, herukoita tms. 250 gr sokeria 1 vanilja...