lauantai 1. kesäkuuta 2019

Rapea mansikkakakku

ANNOKSET    VALMISTUSAIKA    UUNIN LÄMPÖTILA     RUOKAVALIO
        12                      Tunti                              175°C                    Munaton, Kasvisruoka

Yhdistä mansikka- ja toscakakun parhaat puolet: korvaa perinteinen sokerikakkupohja isoilla mantelikekseillä, täytä vaaleanpunaisella mansikkarahkalla ja kruunaa komeaksi tuoreilla mansikoilla.


Ainekset

POHJAT
100 g voita
100 g (1 ps) mantelilastuja
1 dl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
2 rkl maitoa
1 rkl siirappia

Vinkki: Voit paistaa pohjat jo edellisenä päivänä ja säilyttää leivinpaperin alla huoneenlämmössä. Kokoa kakku kuitenkin vasta juuri ennen tarjoilua, jotta pohjat pysyvät rapeina.

TÄYTE
5 dl mansikoita
4 dl (2 prk) vispikermaa
1 dl sokeria
250 g maitorahkaa
2 rkl sitruunamehua

KORISTEEKSI
5 dl mansikoita
minttua

Näin teet

Säädä uuni 175 asteeseen. Valmista pohjat. Pilko voi kattilaan. Lisää muut aineet. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehahtaa. Anna kiehua noin puoli minuuttia.

Levitä taikina neljäksi pyöreäksi levyksi (ø 13 cm) leivinpapereille niin, että jokainen levy on omalla leivinpaperilla. Pohjat leviävät paistettaessa, joten tee ne keskelle paperia. Kypsennä yksi pohja kerrallaan uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä ennen kuin irrotat ne paperista.

Valmista täyte. Perkaa ja survo mansikat. Vaahdota kerma sokerin kanssa. Sekoita mansikkasurvos ja rahka kermavaahtoon. Mausta sitruunamehulla.

Kokoa kakku juuri ennen tarjoamista suoraan tarjoiluvadille. Viipaloi tai puolita mansikat koristeeksi kakun päälle. Lisää minttua halutessasi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Marjalikööri

4 annosta | Valmistusaika yli 24 h Raaka-aineet 2 lt Marjoja, mansikoita, mustikoita, puolukoita, herukoita tms. 250 gr sokeria 1 vanilja...