KAPPALEITA UUNIN LÄMPÖTILA
10 250°C
Pehmeät perunarieskat tehdään perunamuusin jämistä. Taikina valmistuu nopeasti sekoittamalla, ilman vaivaamista ja kohotusta. Parhaimmillaan rieskat ovat uunituoreina.
Ainekset
2 1/2 dl perunamuusia
1 kpl kananmuna
1 tl suolaa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl ohrajauhoja
LISÄKSI
3 rkl sulatettua voita tai margariinia
Näin teet
Säädä uuni 250 asteeseen. Sekoita muusiin kananmuna ja suola. Sekoita joukkoon myös jauhot. Älä vaivaa.
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa se joko viiteen tai kymmeneen palaan, riippuen haluatko isoja vai pieniä rieskoja. Pyöräytä palat palloiksi ja nosta pellille.
Painele taikinapallot ohrajauhojen avulla noin ½ cm:n paksuisiksi rieskoiksi. Paista uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes rieskat saavat kauniin värin. Voitele kuumat rieskat voisulalla.
10 250°C
Pehmeät perunarieskat tehdään perunamuusin jämistä. Taikina valmistuu nopeasti sekoittamalla, ilman vaivaamista ja kohotusta. Parhaimmillaan rieskat ovat uunituoreina.
Ainekset
2 1/2 dl perunamuusia
1 kpl kananmuna
1 tl suolaa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl ohrajauhoja
LISÄKSI
3 rkl sulatettua voita tai margariinia
Näin teet
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa se joko viiteen tai kymmeneen palaan, riippuen haluatko isoja vai pieniä rieskoja. Pyöräytä palat palloiksi ja nosta pellille.
Painele taikinapallot ohrajauhojen avulla noin ½ cm:n paksuisiksi rieskoiksi. Paista uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes rieskat saavat kauniin värin. Voitele kuumat rieskat voisulalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti