torstai 13. kesäkuuta 2019

Lainavertailupalvelut eivät myönnä lainaa, vaikka niin usein luullaan – Tiesitkö tämän netin vertailupalveluista?

Suomessa on lähiaikoina nähty useita erilaisia lainojen vertailupalveluja, jotka etsivät ja kilpailuttavat lainatarjouksia puolestasi.

  • Lainojen vertailupalvelut sekoitetaan usein pankkeihin ja muihin rahoituslaitoksiin, tai jopa pikavippifirmoihin
  • Vertailupalvelut eivät itse myönnä lainaa, vaan toimivat luotettavina välikäsinä asiakkaiden ja pankkien sekä muiden vakavaraisten rahoituslaitosten välillä
  • Omalaina on yksi suurimmista suomalaisista vertailupalveluista, joka auttaa asiakkaitaan edullisemman lainan löytämisessä
Kulutusluottoja luullaan usein virheellisesti pelkästään pikavipeiksi tai muuten huonoiksi rahallisiksi ratkaisuiksi arjen kuluihin. Kulutusluotto on kuitenkin vain nimitys vakuudettomalle lainalle, johon ei tarvita vakuuksia tai muuta takausta. Vakuudettomia lainoja eivät myönnä vain pikavippiyhtiöt, vaan myös tavalliset suomalaiset kivijalkapankit.

  • Vakuudettomilla lainoilla on usein huono maine pikavippeinä
  • Kulutusluottoja myöntävät myös perinteiset suomalaiset kivijalkapankit
  • Pankkien ja rahoituslaitosten lainatarjoukset on helppo kilpailuttaa yhdellä, ilmaisella hakemuksella Omalaina.fi vertailupalvelussa.
Vertailupalvelu vertaa, mutta ei itse myönnä lainoja

Lainoihin keskittyneiden vertailupalveluiden, kuten Omalaina.fi:n tarkoitus on auttaa asiakasta löytämään paras mahdollinen laina usean eri lainantarjoajan joukosta. Vertailupalvelut eivät siis itse myönnä lainaa, vaan kilpailuttavat eri lainatarjoukset asiakkaan puolesta. Suomessa toimii useita eri vertailupalveluita, joiden avulla lainan etsiminen ja kilpailuttaminen on helppoa ja nopeaa.

Joskus vertailupalvelut kuitenkin sekoitetaan pankkeihin ja muihin rahoituslaitoksiin, jopa pikavippifirmoihin. Tämä saattaa johtua siitä, että vertailupalvelut vertailevat lainoja usein laajasti lainamarkkinoilla, eli mukana saattaa olla myös kalliimpia lainavaihtoehtoja, joita helposti luullaan pikavipeiksi.Vertailupalvelut itsessään eivät kuitenkaan myönnä lainoja. Palvelun tehtävänä on ennen kaikkea auttaa ja opastaa hakijaa, jotta tämä löytäisi parhaimman lainatarjouksen omiin tarpeisiinsa.

Näin kilpailutat lainasi verkossa vertailupalvelun avulla

1. Valitse haettava lainasumma ja laina-aika, ja syötä ne vertailupalvelun sivulta löytyvään lainalaskuriin Näin näet heti arvion lainan kuukausimaksusta ja kuluista.

2. Täytä lainahakemukseen henkilö- ja yhteystietosi. Hakemuksessa kysytään myös koulutuksesta, työtilanteesta, sekä aikaisemmista lainoista. Näitä tietoja kysytään, jotta pankit ja rahoituslaitokset osaavat laskea juuri sinulle henkilökohtaisen lainatarjouksen.

3. Voit valita hakemukseen myös lainan käyttötarkoituksen. Mitä tarkemmat tiedot täytät hakemukseen, sitä paremmin vertailupalvelu löytää juuri sinulle sopivan lainan.

4. Hakemukseen voi lisätä myös yhteishakijan, mikä auttaa erityisesti suurien lainasummien hakuprosesseissa.

5. Lähetettyäsi hakemuksen, saat vertailupalveluun lainatarjouksia eri pankeilta ja rahoituslaitoksilta, jotka ovat valmiita tarjoamaan sinulle lainaa.Voit valita näistä lainoista itsellesi sopivan, ja hyväksyä lainatarjouksen suoraan verkossa.

6. Lainahakemuksen täyttäminen ja lähettäminen ei sido sinua lainan ottamiseen. Voit rauhassa tutkia ja vertailla saamiasi tarjouksia – ja jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, ei sinun ole pakko ottaa lainaa ollenkaan. Lainat kannattaa aina kilpailuttaa vertailupalvelun avulla, sillä se on nopeaa ja ilmaista, eikä sido sinua mihinkään.

Lainavertailu kilpailuttaa luotettavat lainanantajat

Lainavertailupalvelut ovat itsenäisiä ja puolueettomia, lainanmyöntäjistä erillisiä toimijoita. Vertailupalveluiden kumppaneina toimii kymmeniä luotettavia ja vakavaraisia, Suomessa lainaa myöntäviä pankkeja ja rahoituslaitoksia, jotka laskevat hakijalle henkilökohtaisen lainatarjouksen hakijan tietojen perusteella.

Lähivuosina kilpailu Suomen lainamarkkinoilla on lisääntynyt, jonka myötä kuluttajille on tarjolla edullisempaa lainaa sekä joustavammat lainaehdot ja takaisinmaksuajat. Siksi lainojen kilpailuttaminen on yhä tärkeämpää, jos kuluttaja haluaa löytää monen tarjoajan joukosta edullisimman lainaratkaisun.Kun lainatarjoukset kerätään luotettavilta rahoitusalan toimijoilta vertailupalvelun avulla yhteen paikkaan, lainan ehtoja ja kustannuksia on helppo vertailla.
Lainojen vertailupalvelut ovat asiakkaan puolella

Pohjimmiltaan lainojen vertailupalvelut haluavat auttaa asiakkaita löytämään parhaan lainaratkaisun helposti ja nopeasti. Vertailupalvelut kilpailuttavat lainatarjouksia usein täysin ilmaiseksi, eli asiakas voi vertailla markkinoilta löytyviä pankkeja ja muita luotonantajia ilman mitään maksuja. Palvelut eivät yleensä myöskään sido hakijaa lainan ottamiseen, joten palvelujen käyttäminen on vapaata, ja täysin kiinni hakijasta itsestään.

Vaikka lainojen vertailupalvelun verkkosivuilla ja mainonnassa puhutaan eri lainasummista ja koroista, ei vertailupalvelu itse määrittele tai päätä näitä summia. Kaikki riippuu siitä, mitä pankkeja ja rahoitusyhtiöitä vertailupalvelun kautta on saatavilla, ja millaisia lainoja he ovat valmiita lainanhakijalle tarjoamaan. Esimerkiksi OmaLainan kautta voit kilpailuttaa haluamasi lainasumman yli 30 eri pankin ja luotonantajan kesken, jolloin OmaLaina etsii sinulle lainatarjoukset ja auttaa niiden vertailussa.

On tilanteita, jolloin vakuudeton laina voi olla arjen pelastus äkillisten menojen tai yllättävien laskujen takia, tai tilaisuus vihdoin toteuttaa pitkään mietitty hankinta. Kulutusluotoista liikkuu paljon erilaisia uskomuksia, jotka yleensä eivät pidä paikkansa. Tässä listassa esitellään näistä yleisistä väitteistä tärkeimmät.

Väite: Kaikki kulutusluotot ovat pikavippejä

Väärin.

Pikavippejä myöntävät yleensä tähän tehtävään erikoistuneet pikalainayhtiöt, kun taas kulutusluottoja myöntävät pankit ja muut rahoitusyhtiöt. Pikavipit on suunniteltu toimimaan pikaisina lainoina, eli raha pitää maksaa takaisin nopeasti, lainasumma ei yleensä ole kovin iso, ja korko voi nousta yllättävän korkeaksi.Vaikka myös kulutusluotto voi olla nopea laina, on lainasumma näissä yleensä suurempi, laina-aika pidempi, ja lainan kulut maltillisemmat.

Esimerkiksi myös luottokorttiluotto on kulutusluottoa. Jos luottokorttiluottoa, muita pienempiä kulutusluottoja, tai vaikka pikavippejä on kertynyt useampia, kannattaa harkita näiden pienien lainojen yhdistämistä yhdeksi, edullisemmaksi yhdistelylainaksi. Näin maksat kuukausilyhennystä vain yhdestä lainasta monen sijaan, ja säästät niin korko- kuin tilinhoitomaksuissa joka kuukausi.

Väite: Kulutusluottoja otetaan vain turhaan huvitteluun

Väärin.

Todellisuudessa kulutusluottoja otetaan yleensä tarkasti mietittyihin suurempiin hankintoihin, kuten auton ostoon, remontin maksuun, tai vaikka uuden pesukoneen hankintaan. Usein kuitenkin kuvitellaan vakuudettomia lainoja otettavan ainoastaan turhiin asioihin, kuten ylimääräiseen huvitteluun tai luksustavaroiden ostoon. Kaikilla ihmisillä on erilaisia tarpeita ja unelmia, joita voi osittain pystyä kustantamaan kulutusluotolla. Jos esimerkiksi keittiö kaipaa pintaremonttia, voi tähän hakea kulutusluottona vakuudetonta remonttilainaa.

Kulutusluottoa voi tarvita usein myös arjen yllättäviin tilanteisiin. Jos auto yhtäkkiä hajoaa, lemmikki sairastuu, tai jokin muu yllättävä meno sattuu kohdalle, voi näitä yhtäkkiä olla hankala kustantaa ilman ulkopuolista apua.Vakuudetonta lainaa voidaan siis ottaa lukemattomiin eri tarkoituksiin, tuli rahantarve sitten äkkiä tai pidemmän harkinnan tuloksena.

Väite: Kulutusluotot ovat aina kalliita

Väärin ja oikein.

Mikään laina ei ole ilmainen, sillä korkoa kertyy maksettavaksi koko ajan lainan takaisinmaksun aikana. Vakuudettoman lainan periaate on se, ettei laina tarvitse minkäänlaista takausta. Tämän vuoksi lainan korko on luonnollisesti suurempi kuin vakuudellisessa lainassa. Kulutusluoton hinta kuitenkin riippuu siitä, minkä suuruisen lainan otat, ja millaisella maksuajalla. Mitä pienempi laina on, sitä korkeampi on yleensä myös lainan korko, ja toisin päin.

Vakuudettomat lainat mielletään usein kalliiksi vaihtoehdoksi korkean koron ja tilinhoitomaksujen takia. Kulutusluottoja on kuitenkin tarjolla lukuisilta eri pankeilta, toiset huomattavasti paremmilla lainaehdoilla kuin toiset. Tämän vuoksi lainojen kilpailuttaminen on tärkeää, ja niitä tulisikin aina vertailla ennen lainapäätöksen tekoa. Mitä enemmän vertailet, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on löytää sinulle edullisin laina.

Lainojen vertailu ja yhdistely on ilmaista ja helppoa

Lainamarkkinoiden tarjonta on kasvanut viime vuosina huomattavasti, sekä ulkomaisten, että kotimaisten pankkien ja rahoituslaitosten toimesta. Sopivan lainan löytäminen näiden kaikkien lainantarjoajien joukosta voi olla haastavaa, ja tähän kannattaakin ottaa avuksi jokin vertailupalvelu, joka tekee työn hakijan puolesta. OmaLainan avulla voit vertailla jopa 30 pankkia ja rahoituslaitosta, ja etsiä näistä itsellesi parhaimman lainavaihtoedon. Palvelu on täysin maksuton, eikä lainahakemuksen tekeminen vielä sido sinua lainanottoon, vaan voit rauhassa vertailla ja valita haluamasi tarjouksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Himonuudelit

nokare voita 3 rkl oliiviöljyä 1 purjosipuli 1/2 varhaiskaali (500g) paketti pinaattia 1 rkl seesamiöljyä 3 rkl riisiviinietikkaa 3 ...