Pohja
150 g suklaatäytekeksejä (esim. Oreo)
30 g (2 rkl) margariinia
Täyte
200 g tuorejuustoa (maustamaton)
0,75 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
100 g suklaata (70 % leivontasuklaa)
2 dl vispikermaa
1 dl kahvia
1 pss Vegegeliä (n. 4 g /pussi)
Koristeluun esim.
Suklaakarkkeja tai tuoreita marjoja
2 dl vispikermaa
1 dl kahvia
1 pss Vegegeliä (n. 4 g /pussi)
Koristeluun esim.
Suklaakarkkeja tai tuoreita marjoja
- Käytä halkaisijaltaan noin 18 cm irtopohjavuokaa. Pingota vuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat ohuesti rypsiöljyllä (esim. pullasudilla).
- Jauha täytekeksit murskaksi monitoimikoneella tai sauvasekoittimen teholeikkurilla. Sulata n. 2 rkl margariinia ja sekoita se keksinmuruseoksen joukkoon.
- Kaada muruseos irtopohjavuoan pohjalle. Painele tiiviiksi lusikalla.
- Keitä vahva kahvi (esim. keittimen minimimäärä vettä ja 3 mitallista kahvia).
- Yhdistä tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri kulhossa. Sekoita ne hyvin keskenään (esim. lusikalla).
- Sulata suklaa valmiiksi.
- Vaahdota vispikerma kermavaahdoksi puhtaassa kulhossa (sähkövatkaimella).
- Yhdistä kermavaahto tuorejuustoseokseen, sekoittele varoen.
- Mittaa 1 dl kahvia pieneen kattilaan. Ripottele joukkoon 1 pussi Vegegeliä ja sekoittele hyvin esim. lusikalla. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä sekoitellen noin minuutin ajan.
- Kaada Vegegel-seos tuorejuustoseoksen joukkoon ohuena nauhana samalla hyvin sekoittaen (sekoita esim. isolla lusikalla).
- Lisää samoin ohuena nauhana valuttaen myös suklaa ja sekoita samalla hyvin.
- Kaada juustokakkumassa irtopohjavuokaan keksinmuruseoksen päälle. Tasoita pinta tarvittaessa.
- Anna hyytyä jääkaapissa useamman tunnin ajan, mielellään seuraavaan päivään.
- Irrota hyytynyt kakku vuoasta. Kun pyöräytät muovisella lastalla kakun ja vuoan välistä, kakku irtoaa helpommin.
- Aseta suklaajuustokakku tarjolle ja koristele haluamallasi tavalla.
- Vegegel löytyy kaupan leivontaosastolta.
- Toimi ripeästi vaiheissa 6 - 12. Näin helpotat tasaisen lopputuloksen saamista (Vegegelin ja suklaan jähmettyminen alkaa pian kuumennuksen jälkeen).
- Ohjeesta tulee pieni liivatteeton kakku. Jos käytät suurempaa irtopohjavuokaa, tee ohje 1,5 - 2-kertaisena.
- Käyttämäsi suklaan makeus vaikuttaa kakun makuun. Jos käytät tummaa leivontasuklaata (70 % kaakaota), kakku ei ole erityisen makea (0,75 dl sokerimäärällä).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti