lauantai 16. marraskuuta 2019

Suklaavanukas (Mocha pot dé créme)

Suklaavanukas tekeytyy jääkaapissa itsekseen pari tuntia, jonka aikana ehdit valmistella muun ruoan. Reseptistä tulee neljä annosta.

18 palaa hyvänlaatuista tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
½ dl sokeria
hieman vaniljanmakuista makuainetta
hyppysellinen suolaa
1½ tl kaakaojauhetta

pinnalle:

½ dl löysäksi vatkattua kermaa
kaakaojauhetta

1. Paloittele suklaa pieneksi silpuksi. Kaada kulhoon.
2. Kaada kattilaan kerma, sokeri, kaakaojauhe, vanilja ja suola. Lämmitä hieman keskilämmöllä. Älä anna palaa! Kaada lämmennyt seos suklaan päälle. Anna seistä minuutti.
3. Vatkaa seosta, kunnes se on saanut kauniin ruskean värin. Kaada seos teemukeihin (voi käyttää myös isompia mukeja tai espressomukeja).
4. Laita jääkaappiin pariksi tunniksi ja kaada päälle hieman vatkattua kermaa. Koristele lopuksi kaakaojauheella tai suklaarouheella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Himonuudelit

nokare voita 3 rkl oliiviöljyä 1 purjosipuli 1/2 varhaiskaali (500g) paketti pinaattia 1 rkl seesamiöljyä 3 rkl riisiviinietikkaa 3 ...