sunnuntai 16. kesäkuuta 2019

Pantteripiirakka


Ainekset 12 palaa

1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl vaniljasokeria
1/2 appelsiininkuorta raastettuna
25 g Pirkka voita
25 g Pirkka tummaa leivontasuklaata
1 kananmuna

Täyte

4 dl Pirkka laktoositonta vispikermaa
1 prk (à 200 g) Pirkka maitorahkaa
1 dl sokeria
1 dl puristettua appelsiinimehua
1 ps (72 g) Pirkka vaniljakastikeainesta
1 rkl appelsiinin raastettua kuorta
1 iso kananmuna
Pantteripilkut
25 g Pirkka tummaa leivontasuuklaata
1/2 pkt (à 150 g) Pirkka crème fraîchea (ranskankermaa, 18 %)
1 rkl sokeria
1/2 kananmuna
1/2 tl Pirkka vaniljasokeria
ripaus suolaa
Pirkka maitosuklaahippuja

Valmistusyli 60 min
  1. Yhdistä taikinaa varten keskenään vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, vaniljasokeri ja appelsiinin raastettu kuori.
  2. Sulata voi pienessä kattilassa, nosta sivuun ja lisää sekaan paloiteltu suklaa. Sekoita, kunnes suklaa sulaa.
  3. Lisää jäähtyneeseen voi-suklaasulaseokseen kananmuna. Yhdistä voi-suklaa-kananmunaseos ja jauhoseos. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  4. Kauli taikina ohueksi leivinpaperin päälle laidallisen lasagnevuoan pohjalle.
  5. Valmista täyte. Sekoita keskenään kaikki täytteen ainekset. ja levitä seos tasaisesti taikinapohjalle.
  6. Sulata pinnalle tulevan pantteripilkkujen suklaa miedolla lämmöllä sykäyksittäin mikrossa. Lämmitä ranskankerma notkeaksi ja lisää siihen sula suklaa. Riko kokonaisen kananmunan rakenne lasiin ja valuta puolet kananmunasta hieman jäähtyneen ranskankerma-suklaaseoksen sekaan. (Lopun kananmunasta voit käyttää vaikkapa munakkaaseen.) Siirrä suklaaseos kertakäyttöiseen pursotinpussiin leikkaa sen päähän pieni aukko. Painale täytteen pintaan pikkulusikalla tiheästi pyöreitä painaumia ja täytä ne suklaaseoksella. Paina jokaisen panttelritäplän keskelle vielä yksi maitosuklaahippu.
  7. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 40-45 minuuttia kypsäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Himonuudelit

nokare voita 3 rkl oliiviöljyä 1 purjosipuli 1/2 varhaiskaali (500g) paketti pinaattia 1 rkl seesamiöljyä 3 rkl riisiviinietikkaa 3 ...