lauantai 15. kesäkuuta 2019

Näin siivoat koko kodin sitruunalla – 8 vinkkiä, joilla pinttyneet liat ja hajut katoavat helposti

Jos sitruunalla siivous ei ole luomusiivousta, niin ei sitten mikään. Tuore sitruuna on luonnon oma tehopuhdistaja. Salaisuus on orgaanisessa sitruunahapossa, jota sitruunan mehussa on noin 5–6 prosenttia. Happo putsaa likaa ja poistaa epämiellyttäviä hajuja.

Ota siis kaapista sitruuna ja siivoa saman tien koko koti. Tässä vinkit!
  1. Puhdista kylpyhuoneen laatat: Halkaise sitruuna puoliksi ja hiero sen mehua tummuneeseen laattaan muutaman minuutin ajan. Huuhtele sen jälkeen lattia huolellisesti vedellä.
  2. Putsaa ikkunoista sormenjäljet: Pyyhi rasvaiset sormenjäljet ikkunasta ensin kostealla siivousliinalla. Hiero sen jälkeen ikkunaan sitruunaa. Anna vaikuttaa pari minuuttia, ja pese sen jälkeen ikkuna normaalisti.
  3. Kirkasta lasiovet: Samea lasiovi kirkastuu sitruunalla. Leikkaa sitruuna puoliksi ja hiero mehua tummuneisiin kohtiin. Huuhtele vedellä.
  4. Kiillota astiat: Jos muoviastiassa on hajuja tai täpliä, liota sitä vedessä, johon on lisätty sitruunamehua ja ruokasoodaa. Puolikkaalla sitruunalla ja suolalla kiillotat pronssi- ja kupariastiat.
  5. Putsaa tahrat leikkuulaudasta: Jos haluat putsata tahrat leikkuulaudasta, puolita sitruuna ja hankaa se leikkuulaudalle. Anna vaikuttaa yön yli.
  6. Raikasta mikro: Jos mikrosi haisee pahalta, raikasta se sitruunalla. Aseta kupilliseen vettä muutama teelusikallinen sitruunamehua, laita kuppi mikroon ja kuumenna seos kiehuvaksi. Odota noin kymmenen minuuttia. Avaa sitten mikro ja puhdista se kuivalla paperilla tai liinalla.
  7. Hajut pois jääkaapista. Laita puolikas sitruuna jääkaappiin. Kun vaihdat sen uuteen viikon välein, jääkaappiin ei pääse syntymään epämiellyttäviä hajuja.
  8. Desinfioi roskakori: Lämmitä litra vettä kuumaksi. Sekoita veteen puoli kuppia sitruunamehua, ja kaada se roskakoriin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Himonuudelit

nokare voita 3 rkl oliiviöljyä 1 purjosipuli 1/2 varhaiskaali (500g) paketti pinaattia 1 rkl seesamiöljyä 3 rkl riisiviinietikkaa 3 ...