lauantai 15. kesäkuuta 2019

Herkulliset lihapullat, jotka maistuvat myös kylminä

Kotiruokien klassikosta on monta versiota, mutta kokeiluun kannattaa ottaa herkullisen maistuva resepti. Lihapullat ovat varsinaista kotiruokien aatelia ja resepteistä löytyykin variaatiota moneen makuun. Jos lihapullien maustaminen tuottaa päänvaivaa, kannattaa testiin ottaa maukas resepti, josta makua löytyy helposti. Kyseisten lihapullien erikoisuus on myös se, että ne ovat mainioita myös kylminä tarjoiltuna.

Herkkulihapullat

400-500 g sika-nautajauhelihaa
½ purkki kermaviiliä
½ dl korppujauhoja
½ pussi ranskalaista sipulikeittoa
1 kananmuna

1. Kaada kulhoon kermaviili, korppujauhot ja sipulikeitto. Sekoita ja anna turvota noin 15 minuuttia.

2. Lisää joukkoon muut ainekset, sekoita hyvin ja laita kulho jääkaappiin ainakin yhdeksi tunniksi.

3. Pyöritä taikinasta pullia ja aseta ne leivinpaperin päälle uuninpellille.

4. Paista uunin keskitasolla noin 190 asteessa vajaa puoli tuntia, älä anna pullien kuivua.

5. Tarjoa lämpiminä tai kylminä.

Vinkki: Voit myös tehdä taikinan tuplana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Himonuudelit

nokare voita 3 rkl oliiviöljyä 1 purjosipuli 1/2 varhaiskaali (500g) paketti pinaattia 1 rkl seesamiöljyä 3 rkl riisiviinietikkaa 3 ...