sunnuntai 5. toukokuuta 2019

Mansikka-valkosuklaajogurttikakku



1 kakkupohja
2 dl maitoa kostutukseen + punaista elintarvikeväriä

TÄYTE:

3 liivatelehteä
200 g valkosuklaata
2,5 dl kermaa
250 g turkkilaista jogurttia
1 tl vanilja sokeria
1 dl mansikkasosetta

KORISTEEKSI:

2 dl kermavaahtoa + punaista elintarvikeväriä
tuoreita mansikoita ja mustikoita

Leikkaa sokerikakkupohja pitkittäin puoliksi, jotta saat pyöreän kannen ja pohjan.
Leikkaa ympyrät kakkuvuoan levyisiksi.
Kostuta pohjat maidolla, johon voit halutessasi lisätä muutaman tipan punaista väriainetta.
Vuoraa kakkuvuoka muovikelmulla valmiiksi.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja vatkaa joukkoon jogurtti sekä vaniljasokeri.
Sulata valkosuklaa kattilassa kaada ohuena nauhana kerman joukkoon sekoittaen.
Kuumenna mansikkasose kattilassa ja sekoita joukkoon puristetut liivatteet.
Kaada mansikkatäytteen joukkoon liivate ohuena nauhana ja sekoita tasaiseksi.
Kaada puolet täytteestä kakkuvuokaan ja paina päälle kevyesti toinen sokerikakkupohja.
Toista sama toisella kakkupohjalla niin, että toinen kakkupohja jää näkyviin.
Anna hyytyä kylmässä vähintään kahdeksi tunniksi.
Vatkaa koristeeksi tarkoitettu kermavaahto ja värjää elintarvikevärillä.
Siirrä kerma pursotinpussiin.
Kun jogurttikakku on hyytynyt, koristele se kermavaahdolla, tuoreilla mansikoilla ja mustikoilla.
Valmistusaika: 45 min + hyytymisaika
Annosmäärä: 10-12 palaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Marjalikööri

4 annosta | Valmistusaika yli 24 h Raaka-aineet 2 lt Marjoja, mansikoita, mustikoita, puolukoita, herukoita tms. 250 gr sokeria 1 vanilja...